"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
041 498 9805
Aloitetaan keskustelu
wordpress-kotisivut-yritykselle

WordPress-sivut yritykselle

Onko WordPress-sivut yritykselle oikea ratkaisu? Sivujen tulee ehdottomasti löytyä Googlesta ja vielä ensimmäiseltä sivulta. Ja mitä kaikkea sivuillemme tarvitaan? Keneltä löytyy riittävästi kokemusta tehdä näyttävät kotisivut?
Näitä ja monia muita kysymyksiä ratkomme viikoittain.

Metsosivuilta saat

aiwon räätälöidyt wordpress sivut kustomoidut wordpress sivut kolarikorjaamon kotisivut

Yhteydenottopyyntö

Valitse tästä: *(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakaspalaute

"Tilasimme Metsosivuilta verkkosivuprojektin, jonka tavoitteena oli uudistaa yrityksemme verkkosivujen sisältö ja samanaikaisesti vaihtaa sivujen hallinta Oxygen-nimisestä editorista WordPressin omaan lohkoeditoriin.

Metsosivujen Otso loihti meille helposti käytettävät uudet verkkosivut erittäin kunnianhimoisessa aikataulussa ja siten, ettei meidän tarvinnut yhtään tinkiä verkkosivujemme ulkoasusta! Sivustomme mobiilikäyttökin toimii nyt sekä ulkoasultaan että toiminnoiltaan paremmin mobiilissa kuin entinen sivustomme. Olemme erittäin tyytyväisiä uuden sivustomme tekniseen ja visuaaliseen lopputulokseen!

Yhteistyö Otson kanssa oli erittäin sujuvaa ja mukavaa. Pidimme säännölliset status-palaverit, joissa kävimme läpi projektin etenemistä. Arvostin kovasti sitä, että Otso tuntui aidosti ajattelevan asiakkaan näkökulmaa ja arkea sivuston kanssa ja hän suositteli meille hyviä ratkaisumalleja tai erilaisia lisäosia tarpeisiimme.

Tämä projekti oli todellinen avaimet käteen -projekti, jonka lopputuloksena saimme mitä halusimmekin: helposti käytettävät ja brändi-ilmeen mukaiset verkkosivut. Teemme varmasti jatkossakin yhteistyötä Otson kanssa."

Saana Borgström
Marketing Manager
Aiwo

"Metsosivut toteutti yritykseni kotisivut ammattitaitoisesti ja asiantuntevasti. Toiveeni kuultiin ja toteutus oli erinomainen. Monessa kohdassa toteutus oli jopa parempi ja toimivampi kuin olin osannut pyytää. Yritykseni kotisivuilla on nyt kaikki, mitä tarvitsen toiminnan pyörittämiseen verkkokauppaa ja kurssialustaa myöten. Olen erittäin tyytyväinen laadukkaaseen ja tyylikkääseen jälkeen sekä saamaani asiantuntevaan asiakaspalveluun!"

Hanna-Leena Hakola
PureLoveCoaching

usein kysyttyjä kysymyksiä yrityksen kotisivuista

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Voiko kotisivuja muokata itse?

WordPress-sivuja voi muokata itse. Tämä on WordPressin päällimmäinen tarkoitus. Selaimen kautta toimivaa hallintapaneelia on todella helppo käyttää.

Metsosivuilta saa tarvittaessa myös apua sivujen muokkaukseen ja ylläpitoon.

Teettekö hakukoneoptimointia?

Hakukoneoptimointi on aina tapauskohtaista. Selvitämme yhdessä hakukoneoptimoinnin tarpeen tutkimalla, miten tiukka kilpailu alallasi on Googlessa. Hakukoneoptimointi Metsosivuilta tilattuna voi olla kertaluontoinen projekti tai laajempi jatkuvaa kehittämistä vaativa ylläpitopalvelu.

Saako teiltä palvelintilan sivuille?

Ensimmäisenä vaihtoehtona suositten hankkimaan palvelintilan Hostaanilta tai Seravolta. Molemmissa tapauksissa tilaus ja kotisivujen asennus hoidetaan puolestasi. Palvelintilan ja nettihotellin ylläpito on omanlaisensa prosessi ja se on hyvä jättää toimijalle, joka keskittyy siihen 100%.

Kirjoitatteko tekstisisällön?

Metsosivujen kautta saat sivuillesi tulevat tekstisisällöt. Pääsääntöisesti ne teetetään yhteistyökumppaneillamme läpilaskutuksena. Vaihtoehtoisesti tekstisisältö luonnistuu myös allekirjoittaneen toimesta samalla tyylillä kuin tämän sivuston tekstit.

Mistä tunnistaa hyvät kotisivut?

Hyvät kotisivut toteuttavat valittua tehtävää. Tämä tehtävä on monella yrityssivulla potentiaalisten asiakkaiden mielenkiinnon herättäminen ja yhteydenottojen lisääntyminen. Näihin tavoitteisiin päästään herättämällä luottamus ja vastaamalla asiakkaan mieltä painaviin kysymyksiin.

Kotisivut pääsevät toteuttamaan tehtäväänsä vasta kun asiakkaat löytävät tiensä sivuille. Yleisimmät väylät löytää perille ovat Google ja sosiaalinen media. Joten kotisivujen on löydyttävä helposti Googlen hakutuloksista ja sisällön on oltava tarpeeksi kiinnostavaa sosiaalisessa mediassa jaettavaksi.

Epäonnistuneet kotisivut

Huonot epämääräiset ja hitaasti latautuvat sivut onnistuvat helposti karkottamaan potentiaaliset asiakkaat.

Heikkolaatuisilla kotisivuilla voi palvella vanhaa jo olemassa olevaa asiakaskuntaa tai jos saman alan tekijöitä ei löydy omalta kylältä ja puskaradiossa tiedetään jo nimi, niin mikä vain käyntikorttisivu voi toimittaa kotisivujen virkaa.

epäonnistuneet kotisivut

Jos vanha sivusto ei toteuta tehtäväänsä toivotulla tavalla, on syytä miettiä olisiko nyt hyvä hetki hankkia yritykselle uudet kotisivut.

Hyvin tehdyt kotisivut

Hyvin tehdyt kotisivut ajavat yrityksesi tavoitteita eteenpäin. Sivuston sisältö ja toiminnot valitaan ja toteutetaan puhtaasti tavoitteidesi mukaisesti. Painopiste vaihtelee sivustokohtaisesti sen mukaan haetaanko sivuilla uusia kontakteja, esitelläänkö tuotteita, luodaanko brändiä, jaetaanko tietoa tai toimiiko sivusto verkkokauppana.

Kotisivut ovat digitalisoituneessa maailmassamme tärkeä työkalu ja työntekijä.

Suorituskyky

Kotisivujen tekninen suorituskyky vaikuttaa asiakaskokemukseen ja hakukoneissa sijoittumiseen. Verkosta löytyy suorituskyvyn testaamiseksi erilaisia työkaluja kuten nopeustestit, tietosuojatestit ja SEO-auditointityökalut.

Tässä listattuna muutamia ilmaisia työkaluja kotisivujen testaamiseen:

Hyvät kotisivut tunnistaa siitä että ne latautuvat nopeasti, tuntuvat luontevilta käyttää, etsimäsi tieto löytyy helposti ja käyttökokemuksesta jää hyvä mieli.

hyvät kotisivut yritykselle tuottavat tulosta

Kotisivujen sisältö

Kotisivujen sisältö on suunnattu kohdeyleisöllesi ja hakukoneille. Hakukoneoptimoinnin kannalta tekstisisältö on sivuston tärkein elementti joten siihen on syytä panostaa isosti.

Sisältöä suunnitellessa on kaksi tärkeää päämäärää. Tuottaa sisältöä mikä palvelee asiakkaitasi parhaalla mahdollisella tavalla ja sisältöä joka auttaa sivujasi nousemaan hakukoneissa paremmille sijoituksille.

Yrityksen kotisivut WordPressillä

Nykyään löytyy monenmoista kotisivukonetta Squarespacesta Webflowhun ja muutama kotimainenkin joukossa. Nämä toimivat SaaS (software as a service) -mallilla, missä palvelu tarjotaan nettiselaimen välityksellä ja sivut sijaitsevat palvelun tarjoajan servereillä.

WordPress-sisällönhallintajärjestelmä on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka asennetaan valitsemaasi nettihotelliin tai virtuaalipalvelimelle. Verrokkeina WordPressille toimii mm. Drupal tai Joomla. WordPressin kanssa yrityksen kotisivut ovat omassa hallinnassa.

WordPressiä on kehitetty aktiivisesti vuodesta 2003 lähtien ja lähes joka kuukausi WordPressin coreen julkaistaan uusia innovaatioita ja pienempiä uudistuksia. Puhumattakaan kymmenien tuhansien lisäosien kirjastosta joka sekin kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

Ykkösvalinta

Maailman suosituimpana sisällönhallintajärjestelmänä WordPress on useimman yrityksen valinta. Se antaa mahdollisuuden sivujen jatkokehitykselle ja laajentamiselle tarvittaessa kenen tahansa WordPress-osaajan toimesta.

Moni pienyrittäjä myös valitsee huolehtia sivuston ylläpito- ja kehitystoimista osittain tai kokonaan omatoimisesti. WordPressin käyttöön liittyvää tietoa on aina saatavilla myös suomenkielellä. Jos aikaa omatoimiseen ylläpitoon löytyy, kannattaa myös tutustua sosiaalisen median WordPress-ryhmiin. Someryhmissä omat taidot pääsevät kehittymään toisten WordPress-kotisivuja hallinnoivien tukemana.

WordPress on ehdottomasti ykkösvalinta verkkosivuille kun tavoitellaan vakaata toimivuutta ilman rajoituksia. Se on helppokäyttöinen alusta monenlaisille verkkopalveluille. WordPressin avulla on mahdollista toteuttaa kaikki tarvitsemasi ominaisuudet verkkokaupasta varausjärjestelmään ja paljon muuta.

wordpress-kotisivut

Ulkoasu

WordPress-sivujen ulkoasu ja rakenne riippuu paljolti sivuilla käytettävästä WordPress-teemasta. Yrityssivujen teeman tulee sallia kaikki tarvittavat toiminnot samalla noudattaen yritysilmettä.

Ehdottomasti paras vaihtoehto on rakentaa alusta lähtien oma WordPress-teema, missä kokonaisuus on liiketoiminnan tarpeisiin räätälöityä ja saat yrityksellesi varmasti todella tyylikkäät oman näköiset sivut.

Helppo ylläpitää

Kun uuden karheat Wordpress-sivut on asennettu paikoilleen, niitä on helppo ylläpitää selaimessa toimivan hallintapaneelin kautta. Wordpressillä voit vapaasti muokata sisältöä ja lisätä uusia alasivuja.

Ammattimaiset kotisivut erottavat yrityksesi peruskaurasta

Metsosivuilta saat ammattimaiset kotisivut yrityksesi tavoitteet huomioiden. Yritysilmeen mukaisesti räätälöity verkkosivusto on merkki menestyvästä liiketoiminnasta.

Räätälöityä sivustoa ei klikkailla kasaan valmispohjalla tai Elementorilla vaan jokainen yksityiskohta tehdään huolella alusta lähtien. Ja mm. sivuston suojaus, saavutettavuus ja toimivuus eri tyyppisillä päätelaitteilla varmistetaan projektin valmistuttua.

wordpress kehitys on värikästä

WordPress-kehitys

Ohita tekninen osuus

WordPress-sivut voi tehdä usealla tavalla. Yleisin tapa on käyttää valmista WordPress-teemaa ja teeman tarjoamia työkaluja tai teeman oheen lisäosana asennettavaa sivunrakennustyökalua kuten Divi tai Elementor. Kun sivuille tulevat tekstit on kirjoitettu ja kuvat valittu, valmiilla teemalla on tämän jälkeen mahdollista rakentaa kattavakin sivusto jopa yhdessä päivässä.

WordPressiin on olemassa myös sivunrakennustyökaluja jotka eivät käytä teemaa. Tällaisia site buildereita ovat mm. Oxygen Builder ja Bricks Builder. Etuna näissä teemattomissa työkaluissa on kevyemmän koodin tarjoama sivuston nopea latautumisaika oletuksena ja vapaammat kädet ulkoasun muokkaamiseen.

WordPress-sivut mittatilaustyönä

Kustomina koodattu räätälöity WordPress-sivusto ei käytä valmista teemaa tai sivunrakennustyökaluja. Sivut koodataan kirjaimellisesti tyhjästä tai raakilemaisten startteritiedostojen pohjalta.

Erittäin nopea latautumisaika ja täysi vapaus ulkoasun, yksityiskohtien ja toimintojen suhteen tekee kustomkoodatusta sivustosta pätevän vaihtoehdon. Kustomsivuille ei räätälöidä pelkästään yleisölle näkyvää puolta sivuista. Myös sivuston sisällön hallintaa selkeytetään muokkaamalla WordPressin hallintapaneeli vastaamaan yksilöllisiä tarpeitasi.

Räätälöidyt WordPress-sivut ovat oikea ratkaisu yritykselle, jolla nettisivut ovat oleellinen osa asiakashankintaa tai sivujen tulee toistaa tarkasti yritysilmettä.

Panostamme laatuun

Räätälöidyt sivustot tarkoittavat Metsosivuilla asiakkaalle koodattua omaa WordPress-teemaa. Tärkeinä kriteereinä teemassa ovat nopeusoptimointi ja tietoturva.

Sisällönhallinta

Räätälöidyillä sivuilla sisällönhallinta tapahtuu samaan tuttuun tapaan WordPressin lohkoeditorissa kuin valmisteemaa käytettäessä, mutta paras puoli räätälöityjen sivujen hallintapaneelin puolella ovat sivustokohtaisesti koodatut moduulit ja näistä kootut uudelleen käytettävät sivumallit.

Metsosivut ei käytä Elementoria tai vastaavia kolmannen osapuolen sivunrakennustyökaluja. Nämä lisäävät turhaan liikkuvia osia ja mahdollisia bugeja ja tietoturva-aukkoja rakennustyökalun ja siihen liitettyjen lisäosien päivitysten mukana.

Esteettömyys

Esteetön internetin käyttö on ollut paljon pinnalla viime vuosina. Internettiä pyritään ohjaamaan enemmän saavutettavaan suuntaan, missä sivustot ovat käytettävissä rajoitteista riippumatta eikä ketään suljeta verkon ulkopuolelle.

EU:n esteettömyysdirektiivin ja World Wide Web Consortiumin laatiman WCAG-ohjeiston noudattaminen ovat oleellinen osa tämän päivän websuunnittelua.

Sivuston suojaus

WordPress-kotisivuja tunnetusti pommitetaan ahkerasti hakkeribottien toimesta. Turvallinen WordPressin käyttö vaatii hieman lisäponnisteluja jotta saavutetaan riittävä suojaustaso.

Mikäli kotisivujen suojaus ei ole kunnossa ja yrityksen sivut onnistutaan hakkeroimaan, voidaan pahimmassa tapauksessa joutua rakentamaan sivusto lähes kokonaan uudestaan. Kaikki riskitekijät on syytä minimoida. Turhan paljon tulee vastaan tapauksia, joissa Googlesta päätyy aivan väärään osoitteeseen kun sivustolle on istutettu haittakoodi ohjaamaan vierailijat internetin hämärämaailmaan. Varsinkin jos sivustolla käsitellään asiakastietoja, tietoturva on erityistärkeää olla hanskassa.

Latautumisnopeus

Sivuston nopeus on aina tärkeysjärjestyksen kärjessä. Hitaasti latautuvat sivut tulevat kalliiksi karkottamalla asiakkaita ja pudottamalla sivut Googlen hakutuloksissa nopeammin latautuvien kilpailijoiden jälkeen.

Puhtain tapa varmistaa nopeat WordPress-sivut on koodata ne ilman ylimääräisiä lisäosia tai valmisteemojen työkaluja.

WordPressin valmisteemat

Teemme kustomina koodattujen sivustojen ohella kotisivuja myös valmisteemojen avulla. Perinteisistä WordPress-teemoista on kokemuksen myötä valikoitunut käyttöön suosittu Kadence Theme. Tärkeinä kriteereinä ovat latautumisnopeus ja käytettävyys.

Kotisivut yritykselle Kadence-teemalla

Kadence Theme on nopeasti latautuva WordPress-teema ja sopii hyvin mm. lapsiteemalla työstettäväksi. Sivuston hallinta perustuu suurelta osin WordPressin sisäänrakennetun lohkoeditorin lohkoihin. Kadence Theme on hyvä valinta silloin kun sivut täytyy saada valmiiksi nopealla aikataululla tai kotisivubudjetti ollessa pienempi.

WordPress-sivut yritykselle valmisteemaa pohjana käyttäen on aivan validi toteutustapa. Kadence-teema noudattaa hyvin pitkälle saavutettavuus-standardeja ja latautumisnopeus on parempi verrattuna sivunrakennustyökaluihin kuten Elementor.

Miten valmis WordPress-teema eroaa kustomteemasta?

Suurin päälle päin näkyvä ero on ulkoasussa. Oma kustomina tehty teema on tarkalleen yritysilmeen ja leiskojen mukainen. Valmisteemalla joudutaan aina tekemään pieniä kompromisseja.

Valmiissa WordPress-teemoissa lopputulokseen vaikuttaa miten hyvin teema on koodattu ja onko se ympätty täyteen latautumista hidastavia toimintoja, joista sivustolla on käytössä vain osa.

Valmisteemoilla on tapana tuottaa front-endiin pidempää koodia johtuen valmislohkojen ja sivurakentajien toimintaperiaatteista. Tätä voidaan paikata optimointilisäosalla, joka yhdistää ja pakkaa tiedostot pienemmäksi, mutta lopputulos on silti kustomkoodattua raskaampi.

Oma WordPress-teema rakennetaan tapauskohtaisesti ilman mitään ylimääräistä hidastetta ja räätälöidyn prosessin kautta kotisivuillesi tehdään jokainen sisällytettävä toiminto ja elementti juuri sellaisena kuin tarvitaan.

Mistä tunnistaa onko WordPress-sivusto räätälöity vai tehty valmisteemalla?

Helppo keino saada se selville on katsomalla sivuston lähdekoodista WordPress-teeman nimi.

Mene tietokoneella tarkistettavalle sivustolle ja paina Ctrl + U näppäinyhdistelmä ja lähdekoodisivulla Ctrl + F ja kirjoita hakukenttään themes.
Mac-tietokoneella komennot ovat Option + Command + U ja Command + F.

Vastaus: ../themes/(teeman nimi)/..

WordPress-lisäosat

WordPress-kotisivut sisältävät lähes aina muutamia lisäosia. Lisäosien avulla sivuillesi saadaan helposti toimintoja ilman isompaa koodaamista. Lisäosia löytyy todella paljon ja jos haluat uusia toimintoja sivuille voit asentaa niitä lisää hallintapaneelissa. WordPress-lisäosat on syytä valita tarkasti ja asentaa vain välttämättömät. Huonosti toteutetut lisäosat tai suuri määrä lisäosia voi hidastaa sivuston toimivuutta niin yleisölle kuin hallintapaneelinkin puolella.

Kevyempi tapa lisätä toimintoja sivuille on puhtaasti koodaamalla. Useat lisäosat on mahdollista korvata muutamalla rivillä PHP-koodia teeman functions-tiedostoon, JavaScriptillä tai muokkaamalla palvelimen määritystiedostoa.

Lisäosien päivittäminen

Lisäosien päivitykset kannattaa myös pitää aina ajan tasalla niiden toimivuuden ja tietosuojan takia. Yleensä päivityksen voi tehdä heti uuden version ilmestyttyä. Lisäosien päivitysten yhteydessä on tärkeää muistaa varmistaa ettei uudessa versiossa ole bugeja.

Helpoin ja stressittömin ratkaisu on ulkoistaa päivitysten teko joko kotisivujen tekijälle tai palvelintilan tarjoajalle.

Vaatimuksiasi vastaavat kotisivut

Sivustosi on monelle tärkeä ensikosketus palveluihisi ja sen avulla rakennat luottamusta tulevaa asiakassuhdetta varten. Tilaamalla WordPress-kotisivut Metsosivuilta saat täysin vaatimuksiasi vastaavan sivuston ja voit olla varma että sivut toimivat vakaasti niin kuin pitääkin.

Tekemämme sivut sisältävät aina:

Mitä ne eivät sisällä:

Alkukartoitus ja suunnittelu

Kotisivuprojektin ensimmäisessä vaiheessa pistämme paperille, mistä tilanteesta lähdemme liikkeelle ja mihin on tarkoitus päätyä. Valmistautuminen ja suunnitelman laatiminen ennen sivujen rakentamista pitää huolen että projektin osapuolet ovat samalla kartalla projektin edetessä.

Materiaalien valmistelu ja prototyyppi

Sivujen teksti- ja kuvamateriaalin toimittaa joko sivuston tilaaja tai ne sisällytetään projektiin. Kun tekstit toimitetaan meidän toimesta, niissä on pidetty huoli hakukoneoptimoinnista.

Kustomkoodatuista sivuista tehdään prototyyppi Figmalla (käyttöliittymän suunnittelutyökalu). Prototyyppi hiotaan sivuston tilaajan kanssa yhdessä valmiiksi ennen kuin siirrytään koodaamaan.

Sivuston rakentaminen

Räätälöidyt sivut

Työ tehdään 1-4 viikon mittaisina sprintteinä joiden päätteeksi teemme yhdessä välitarkastuksen projektin etenemisestä. Yrityssivujen rakentaminen kestää yleensä kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen. Kustomteema koodataan alusta lähtien tyhjältä pöydältä.

Valmisteemasivut

Valmisteemasivut tehdään pääosin WordPressin hallintapaneelissa. Ulkoasu, pienet kustomoinnit ja erikoisemmat toiminnot viimeistellään teeman kylkeen rakennettavan lapsiteeman avulla. Valmisteemasivujen rakentaminen kestää muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Lopputarkastus ja projektin valmistuminen

Valmistuneet kotisivut tarkistetaan ja testataan huolella eri päätelaitteilla ja käyttöjärjestelmillä. Lisäksi varmistamme että selaus onnistuu sujuvasti ruudunlukijaa ja näppäimistöä käyttäen.

Testauksen jälkeen hyväksymme yhdessä projektin valmistuneeksi ja uusi sivusto asennetaan palvelimelle.

WordPressin hallintapaneelin käyttöön ei liity ihmeempiä taikakeinoja, mutta joka tapauksessa opastamme alkuun WordPressin käytössä projektin valmistuttua.

Valmisteema

Alk. 1500€
  • Pienimuotoiselle toiminnalle
  • WordPress-teemana helppokäyttöinen Kadence Theme.

Oma ilme

Alk. 5400€
  • Ammattimaiset yrityssivut
  • Kustomtyönä koodattu
  • Latautuu erittäin nopeasti

Kotisivujen tekijä palvelu­asenteella

Metsosivut toimii Jyväskylästä käsin ja palvelu kattaa etänä koko Suomen. Asiakaspalvelu pelaa jatkokehityksen ja ylläpidon osalta myös tulevaisuudessa.

Olitpa vasta aloittelemassa toimintaa tai haluat päästä kilpailijoiden edelle, Metsosivut tekee ammattimaiset WordPress-kotisivut yrityksesi tilanteen ja tarpeet huomioiden. Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää.

Laske tästä tarkemmin
mitä maksaa kotisivut yritykselle:

Hintalaskuri
Metsosivut